Arbetsrätt - Grundkurs

Denna kurs är en medlemsförmån och endast öppen för våra medlemmar. Denna kurs är endast inplanerad i Stockholm under hösten 2018, enligt nedan. Vi ser gärna att våra lokalföreningar aktivt samverkar för att få ihop intresserade företag, så vi kan hjälpa er att arrangera denna kurs i er region.

Datum

 • Stockholm - kl 08:30-16:00

  25 platser kvar (totalt 25 platser)

  Sista anmälningsdag: 2019-02-19

  Anmäl dig här ›
 • Göteborg - kl 08:30-16:00

  25 platser kvar (totalt 25 platser)

  Sista anmälningsdag: 2019-09-23

  Anmäl dig här ›

Som chef eller arbetsledare är du arbetsgivarens förlängda arm och bör känna till vad som gäller i frågor att leda och fördela arbetet, ställa krav på medarbetare och ta beslut i personalfrågor.

Med goda grundkunskaper i praktisk arbetsrätt kan du känna dig trygg i din roll och undvika misstag. Du får konkret kunskap i vilka skyldigheter och rättigheter du har att förhålla dig till i din arbetsgivarroll. En utbildning varvat med praktiska exempel från vardagliga situationer som du kan tänkas ställas inför.

I den här kursen får du en genomgång av det viktigaste du behövar känna till om Medbestämmandelagen (MBL), Lagen om anställningsskydd (LAS), ledighetslagarna samt förtroendemannalagen; vad de är och vad du behöver känna till.

Kursens fokus är på arbetsrättslig lagstiftning och inte på kollektivavtal.

Målgrupp:
Den här utbildningen är för dig med personalansvar på olika nivåer och som behöver grundläggande kunskaper inom arbetsrättens område för att känna dig lite säkrare i din roll. 

Förkunskap:
Inga förkunskaper krävs.

Kursens upplägg:
Lärarledd undervisning där utrymme ges för grupparbeten, diskussioner och frågeställningar från deltagarna.