Arbetsrätt - Grundkurs

Denna kurs är en medlemsförmån och endast öppen för våra medlemmar. Denna kurs är endast inplanerad i Stockholm & Göteborg under 2018, enligt nedan. Vi ser gärna att våra lokalföreningar aktivt samverkar för att få ihop intresserade företag, så vi kan hjälpa er att arrangera denna kurs i er region.

Datum

 • Göteborg - kl 09:00-16:00

  25 platser kvar (totalt 25 platser)

  Sista anmälningsdag: 2018-01-28

  Anmäl dig här ›
 • Stockholm - kl 09:00-16:00

  23 platser kvar (totalt 25 platser)

  Sista anmälningsdag: 2018-02-14

  Anmäl dig här ›

Är kursen fullbokad så kan du anmäla intresse inför nästa kursomgång.

Skicka din intresseanmälan här ›

OBS! Detta inte är anmälan till kurs utan enbart en intresseförfrågan då er önskade kurs inte finns tillgänglig. För anmälan klicka på datumet för respektive kursort.

Som chef eller arbetsledare är du arbetsgivarens förlängda arm och bör känna till vad som gäller i frågor att leda och fördela arbetet, ställa krav på medarbetare och ta beslut i personalfrågor.

Med goda grundkunskaper i praktisk arbetsrätt kan du känna dig trygg i din roll och undvika misstag. Du får konkret kunskap i vilka skyldigheter och rättigheter du har att förhålla dig till i din arbetsgivarroll. En utbildning varvat med praktiska exempel från vardagliga situationer som du kan tänkas ställas inför.

I den här kursen får du en genomgång av det viktigaste du behövar känna till om Medbestämmandelagen (MBL), Lagen om anställningsskydd (LAS), ledighetslagarna samt förtroendemannalagen; vad de är och vad du behöver känna till.

Kursens fokus är på arbetsrättslig lagstifning och inte på kollektivavtal.

Målgrupp:
Den här utbildningen är för dig med personalansvar på olika nivåer och som behöver grundläggande kunskaper inom arbetsrättens område för att känna dig lite säkrare i din roll. 

Förkunskap:
Inga förkunskaper krävs.

Kursens upplägg:
Lärarledd undervisning där utrymme ges för grupparbeten, diskussioner och frågeställningar från deltagarna.