”Medlemskapet är en kvalitetssäkring för företaget"

Bengt Tedebo, vd i medlemsföretaget Flexibel Luftbehandling AB, har varit medlem i Plåt & Ventföretagen i en stor del av sitt yrkesverksamma liv och är nöjd med vad han har fått ut av medlemskapet.

– Jag gick med 1998 när jag startade eget eftersom jag tycker att ett medlemskap i ett arbetsgivareförbund ger en bra trygghet och så är det också en kvalitetssäkring för företaget, säger han.

Karriären i ventilationsbranschen inleddes i slutet av 80-talet då Bengt Tedebo fick jobb som projektledare på ett företag i Södertälje. Men i slutet av 90-talet kände han att det var dags för en förändring, så Bengt startade eget 1998 och drev inledningsvis verksamheten utan anställda i en liten lokal på tio kvadratmeter i Trosa. 

– Jag fick mer och mer att göra så efter ett tag anställde jag en projektledare och en ekonomiansvarig och flyttade till en större lokal.

I början hyrde Bengt in ventilationsmontörer, men ganska snart började det röra på sig ordentligt och personalstyrkan växte. En filial öppnades i Södertälje. 

– År 2006 letade jag nya lokaler i Stockholm och hittade ett företaget som var till salu i Årsta. Företaget ägdes då av Tommy Ström som drev ett ventilationsföretag i lokalerna. Tommy skulle gå i pension och det slutade med att jag köpte företag och löste på så sätt också lokalfrågan. Jag fusionerade det med mitt företag, Flexibel Luftbehandling, så med Tommys och min personal fick jag plötsligt åtta anställda, berättar Bengt. 

Sedan dess har personalstyrkan växt och Flexibel Luftbehandling har numera 18 anställda som arbetar med både större och mindre entreprenader i hela Storstockholm och i Mälardalen. 

– Vi har en bred verksamhet eftersom vi jobbar med allt som har med ventilation att göra. Vi har egna montörer, servicetekniker, luftinjusterare, rensare och vi tätar även kanaler i egen regi. Vi utför mycket OVK-jobb med olika typer av åtgärder för att våra kunder ska få en godkänd OVK. Vi har fyra killar som enbart utför löpande service och avtalservice. Så det rullar på bra, det är väldigt sällan vi inte har jobb åt någon.

Text: Tomas Skagerlind
Foto: Cecilia Larsson Lantz

FAKTA
Namn: Bengt Tedebo
Ålder: 57 år
Företag: Flexibel Luftbehandling AB
Medlem sedan: 1998
Bor: I en villa i Trosa
Familj: Tre utflugna barn.