”Medlemskapet har gett mig mycket”

André Nylund hade egentligen inte tänkt bli företagsledare i plåt- och ventilationsbranschen. Men i dag driver han Umeå Plåtslageri med elva anställda och trivs alldeles utmärkt. Medlem i Plåt & Ventföretagen har han varit sedan starten. Det har André aldrig ångrat.

Umeå Plåtslageri ligger i ett industriområde inte långt från stadens flygplats. På många sätt är det ett ganska typiskt medlemsföretag med elva anställda och en omsättning på 11 miljoner kronor.

Verksamheten är inriktad på byggnadsplåtslageri och företaget är huvudsakligen sysselsatt i och omkring Umeå.

Hur länge har du varit medlem?

- Jag har varit medlem sedan jag startade eget. Från början var det mest för att få ett kontaktnätverk och känna samhörighet med de andra lokala företagarna. Jag tror att många tänker så och i dag är de flesta plåtfirmor i Umeå medlemmar.

Vad har medlemskapet gett dig?

- Mycket, tycker jag. Det handlar om allt från bra medlemsrabatter till ett större kontaktnät. Jag använder också den kreditupplysningstjänst som vi medlemmar har tillgång till, Business Check. Den är verkligen bra. Även medlemsförsäkringen har jag haft nytta av. Bland annat då det uppstod en vattenläcka på ett objekt som vi jobbade med. Då fick vi snabb hjälp. Jag har även fått juridisk hjälp vid några tillfällen.

André Nylund är också engagerad i Plåt & Ventföretagens Framtidsgrupp, som består av unga medlemmar med ambitioner att leda förbundet i framtiden.

- Det är en bra satsning som verkligen behövs. Vi måste säkra tillväxten även i förbundets ledning och det är nyttigt för oss att lära känna företagare i samma ålder och från samma bransch.