Ansökan om statligt stöd för korttidsarbete

Information från Tillväxtverket om korttidsarbete och ansökan för statligt stöd.

Tänk på att det är viktigare att göra en korrekt ansökan med rätt uppgifter än att ansöka snabbt. Alla företag/arbetsgivare som uppfyller kraven för korttidsarbete kommer att få stöd. Se till att du har avtal på plats och att du har räknat ut beloppet du ska ansöka om.

Testa om företaget uppfyller kraven för korttidsarbete
På tillvaxtverket.se finns ett test som alla som tänkt att ansöka om stöd för korttidsarbete kan göra. Testet ger en första indikation om företaget uppfyller kraven för att bli beviljad stöd för korttidsarbete.

Använd beräkningshjälpen
Ta hjälp av vårt räkneverktyg för att räkna ut hur mycket du får utbetalt efter beviljad ansökan. Har ditt företag färre än 50 anställda är det obligatoriskt att du bifogar beräkningshjälpen i din ansökan. Har det fler än 50 anställda kan du fortfarande använda den, men det är fritt att bifoga ett eget beräkningsunderlag.

Filmer som hjälper dig att göra rätt
Se en film om hur du förbereder din ansökan (länk till YouTube)

Se en film om hur du gör din ansökan (länk till YouTube)

Vi är måna om att alla så snart som möjligt får sina pengar utbetalda och därför är det viktigt att ansökningarna som kommer in är korrekt ifyllda. På tillvaxtverket.se finns frågor och svar om korttidsarbete. Telefonsupport finns tillgängligt under kontorstid. Se vår webbplats för mer information.

De företag som får stöd kommer vi att följa upp. Visar det sig att orderingången eller kunderna kommer tillbaka kan vi ändra stödet. Det finns också möjlighet för oss att ändra beslut om vi ser att något inte stämmer och då kräva pengar tillbaka. Om vi misstänker bidragsfusk kommer vi att polisanmäla.

Förbered din ansökan om korttidsarbete

När du är redo att ansöka gör du det i e-tjänsten Min ansökan

När alla förberedelser är klara och du har alla korrekta uppgifter till hands ansöker du om stöd för korttidsarbete på tillvaxtverket.se och i e-tjänsten Min ansökan. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemejl inom ett par dagar. En handläggare kommer att ta hand om din ansökan. Behöver vi mer information från dig kommer du att bli kontaktad.

När vi har handlagt ditt ärende kommer du att få ett beslutsmejl. Om din ansökan beviljas sker utbetalningen till det konto du angav i ansökan. Tänk på att det kan ta några arbetsdagar innan pengarna kommer in på kontot. Om din ansökan inte beviljas kommer det att stå i mejlet.

Se film vad som händer när du skickat in ansökan (länk till YouTube)

Korttidsarbete - här söker du stödet
E-tjänsten fungerar bäst med webbläsaren Chrome