Vi söker en entreprenadjurist

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för plåtslageri, ventilation och stål- & lättbyggnad. Vi representerar 950 medlemsföretag med runt 10 000 anställda. Organisationen, som är en del av Svenskt Näringsliv, finns på fem orter och har 15 anställda. Nu söker vi en jurist som främst ska arbeta med entreprenadrättsliga frågor för att ytterligare stärka servicen mot våra medlemmar.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår juridisk rådgivning främst inom entreprenadrätt och avtalsrätt, men även offentlig upphandling och konsumentjuridik förekommer. Du kommer att företräda medlemmarna i tvister samt hålla utbildningar och seminarier i entreprenadrätt. I det dagliga arbetet ingår även att göra rättsutredningar och företräda förbundet i olika projekt och arbetsgrupper inom bland annat Svenskt Näringsliv.

Du rapporterar direkt till chefsjuristen, som leder det dagliga arbetet.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har juristexamen och några års yrkeserfarenhet från en organisation, advokatbyrå eller bolag. Du kan arbeta självständigt med frågor inom entreprenadrätt och/eller offentlig upphandling. Du bör ha erfarenhet av och intresse för tvistelösning.

Din personlighet är viktig för oss. Du har en god social förmåga och hög servicekänsla. Du har intresse för näringslivet och är ansvarstagande, självständig, har god initiativförmåga samt är noggrann och prestigelös. Du måste också ha lätt för att formulera dig väl i tal och skrift.

Du erbjuds

Din arbetsplats blir huvudkontoret, som ligger centralt beläget i vackra lokaler på Kungsbroplan 1 i Stockholm.

Du erbjuds arbetsuppgifter som är varierande och utmanande och där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Du erbjuds en tjänst på en trivsam, prestigelös arbetsplats där alla arbetar mot ett gemensamt mål och där det är en trevlig stämning. Tjänsten är en tillsvidareanställning. 

Låter detta som din nästa utmaning? Vänligen skicka ansökan med CV, personligt brev och betyg till anita.hagelin@pvforetagen.se. Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt men senast den 13 december 2017. Intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist och vice vd Anita Hagelin på tel. 08-762 75 97 eller vd Johan Lindström tel. 08-762 75 90.

Varmt välkommen med din ansökan!