Vi söker en entreprenadjurist

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för plåtslageri, ventilation och stål- & lättbyggnad. Vi representerar 950 medlemsföretag med runt 10 000 anställda. Organisationen, som är en del av Svenskt Näringsliv, finns på fem orter och har 15 anställda. Nu söker vi en jurist som främst ska arbeta med entreprenadrättsliga frågor för att ytterligare stärka servicen mot våra medlemmar.

Vi förstärker nu juristavdelningen, som idag består av två jurister, med en entreprenadjurist. Eftersom tjänsten är ny har du stora möjligheter att påverka och lägga upp ditt eget arbete. Din arbetsplats blir på huvudkontoret, som ligger centralt beläget i vackra lokaler på Kungsbroplan 1 i Stockholm och du kommer att rapportera till chefsjuristen.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår juridisk rådgivning främst inom entreprenadrätt och avtalsrätt, men även offentlig upphandling och konsumentjuridik förekommer. Du kommer att arbeta självständigt och till exempel företräda medlemmarna i tvister samt hålla utbildningar och seminarier i entreprenadrätt. I det dagliga arbetet ingår även att företräda förbundet i olika projekt och arbetsgrupper inom bland annat Svenskt Näringsliv.

Utbildning/erfarenhet
Vi söker dig som har juristexamen och några års yrkeserfarenhet av liknande frågor från en organisation, advokatbyrå eller bolag. Vi ser gärna att du redan idag arbetar självständigt med entreprenadrätt men det finns också möjlighet att utveckla den kompetensen på plats hos oss. Du får gärna också ha erfarenhet av och intresse för tvistelösning.

Personliga egenskaper
Din personlighet är allra viktigast för oss. Självklart vill vi att du ska trivas hos oss och för att passa in är det viktigt att du har intresse för näringslivet och är ansvarstagande, självständig med god initiativförmåga. Det förväntas att du gillar att träffa nya människor, har en god social förmåga och dessutom hög servicekänsla.

Du erbjuds
Du erbjuds arbetsuppgifter som är varierande och utmanande och där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Du erbjuds en tjänst på en trivsam, prestigelös arbetsplats där alla arbetar mot ett gemensamt mål – medlemsföretagens bästa – och där det är en positiv och trevlig stämning. Vi är en modern arbetsplats och tycker att det är viktigt att alla medarbetare har en balans i livet. Vi har flexibla arbetstider och möjlighet att till och från kunna arbeta hemifrån. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vi ser fram emot din ansökan.

Välkommen att kontakta Susanne Falk på Falk Search, tel 076-282 88 89 eller e-post susanne.falk@falksearch.se om du har frågor kring tjänsten. Maila din ansökan med CV och personligt brev snarast möjligt till cv@falksearch.se.