Plåt & Ventföretagen söker en kommunikatör

Vi söker dig som brinner för kommunikation, PR och marknadsföring. Tjänsten som kommunikatör innebär att du har goda kunskaper om digital kommunikation samt erfarenhet av nyhetsvärdering och budskapsformulering och att du kan driva olika aktiviteter och projekt inom kommunikation och marknadsföring.

Tillsammans med kommunikationschefen planerar och schemalägger du Plåt & Ventföretagens dagliga och långsiktiga kommunikation och marknadsföring. Kommunikatören uppdaterar förbundets webbplatser och sociala mediekanaler enligt planering och deltar i det digitala utvecklingsarbetet samt mäter de uppsatta mål som är uppsatta för webbplatserna, med exempelvis Google Analytics.

Kommunikatören redigerar och skickar även ut nyhetsbrev och enkäter via Apsis Newsletter.
I rollen ingår även projektledning av förbundets event, som till exempel mässor, informationsmöten, förbundskongressen, mingel och den årliga golftävlingen. Du är också ansvarig för Plåt & Ventföretagens nätverk Framtidsgruppen och Stålkvinnorna. 

Du kommer att publicera och skapa nyheter för hemsidorna och våra sociala mediekonton och bör därför ha kunskap om den typen av arbete och erfarenhet av den teknik som detta innebär. 

Det är ett stort plus om du kan utföra enklare uppgifter som rör fotografering, bildbehandling och formgivning.

Vad kan vi erbjuda dig?
I rollen som kommunikatör på Plåt & Ventföretagen ges möjlighet att självständigt ansvara och driva dina uppgifter framåt. Du rapporterar till förbundets kommunikationschef och har även ett nära samarbete med vd och ledningsgruppen samtidigt som du bidrar till att driva arbetet med verksamhetens kommunikation och marknadsföring framåt.

Kompetenskrav
Kunskap och erfarenhet av kommunikation/marknadsföring/information och/eller journalistisk/redaktionell verksamhet. Mycket god datorvana och stilistisk förmåga. Meriterande om du tidigare har arbetat i Apsis Newsletter Pro samt webbpubliceringsverktyg så som EPiServer och Wordpress. Erfarenhet av arbete i en medlemstyrd organisation är ett plus.

Om Plåt & Ventföretagen
Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för företag inom byggplåtslageri, ventilation och stål och lättbyggnad. Vi hjälper våra medlemsföretag att bli mer effektiva och lönsamma och genom detta blir vi ett ännu attraktivare branschförbund som kan rekrytera ännu fler medlemmar. Vi arbetar bland annat för att stötta våra medlemmar i arbetsgivarfrågor, tvister eller avtalsfrågor samt utvecklar och främjar återväxten i branschen.

Placeringsort: På huvudkontoret på Kungsholmen i Stockholm
Yrkeskategori: Kommunikation
Sista ansökningsdag: 2017-06-02
Läs mer på: www.pvforetagen.se

ANSÖK genom att skicka ett personligt brev och ditt cv till Johan Lindström, vd på Plåt & Ventföretagen, på: johan.lindstrom@pvforetagen.se.