2020-09-17

Rekommendation till er som tänkt besöka Yrkes-EM

Planeringen inför Yrkes-EM i Graz pågår för fullt och i och med detta också åtgärder för att minimera risken för spridning av coronaviruset. Värdlandet Österrike tar coronaviruset och dess spridning på största allvar och planerar ett stort antal åtgärder för att garantera experters och tävlandes säkerhet.

För tävlande och experter kommer flera åtgärder att tas under hela evenemanget för att minimera risken för smitta. Från det att de anländer till Österrike kommer de att avskärmas i form av egna transporter, säkerhetsavstånd under tävling och specialanpassad städning samt ett stort antal andra åtgärder från värdlandet samt WorldSkills Sweden.

Tyvärr finns inte möjligheten för värdlandet att inkludera besökare i dessa säkerhetsåtgärder. Det innebär att besökares säkerhet inte kan garanteras på samma sätt som för tävlande och experter. WorldSkills Swedens rekommendation är därför att svenska intressenter inte besöker Yrkes-EM i Graz, januari 2021. WorldSkills Sweden kommer med anledning av denna avrådan, inte engagera den resebyrå som tidigare bistått med resor och boenden.

Möjligheten kommer finnas att följa tävlingen och de tävlande genom sociala medier där WorldSkills Sweden kommer dela filmer, intervjuer och fotografier från invigning, tävlingen och prisutdelning.

Med vänlig hälsning,
WorldSkills Sweden