2024-01-18

Möt Örjan - vår företagsrådgivare i Stockholm

Vad gör du på Plåt & Ventföretagen?
- Jag är anställd som Företagsrådgivare. Jag ger stöd till medlemmar i personal, organisations, rekryteringsfrågor. Sen stöttar jag våra lokalföreningar Stockholm, Gotland, Uppland/Västmanland och Mellansvenska.

Utöver detta jobbar jag med nätverk inom byggsektorn för att stärka banden mellan den offentliga sektorn ex. kommun och Region med Plåt & Ventilationsbranschen. Mycket av mitt arbete innebär också kontakt med skolor genom att medverka på Lokala yrkeskommittéer och programråd, marknadsföringsinsatser ex. Öppet Hus och SYV träffar.

Vad är medlemsnytta för dig?
- I alla sammanhang där jag stötta medlemsföretagen i processer som de själva känner sig osäkra på eller inte har kunskap i. Min målsättning är att företagen ska få så bra förutsättningar att bedriva sin affärsverksamhet och nå optimal lönsamhet.

När har du bidragit med medlemsnytta?
- Jag hoppas mitt arbete med att stödja de regionala föreningarna i sitt föreningsarbete, det kan vara att stimulera föreningarna till olika aktiviteter som känns attraktiva och meningsfulla. Jag lägger stor tid och engagemang på att vi har utbildningar inom Plåtslageri och ventilationsmontering m.m. Inom detta område har jag varit delaktig i att få igång utbildning i Stockholm, Gotland samt förhoppningsvis en uppstart i Västerås.

Vilket är ditt expertområde?

- Jag har nog inget specifikt expertområde. Mitt mål är att varje dag göra nytta, vara en inspiratör som ser möjligheter till att göra något nytt och bättre, framför allt utbildningsfrågor och medlemsaktiviteter.

Vad är roligast med ditt jobb?
- Det roligaste med jobbet är alla möten med er Medlemsföretag. Jag är faktiskt överraskad av att alla jag träffar är så trevlig och tar emot mig med öppna armar.

Vad gör dig glad?
- Jag är en inbiten Luleå Hockey fan och det känns som att mitt lag vinner väldigt sällan men när någon gång vinner Luleå så blir jag på extra bra humör!

Senast lästa bok?
- Jag håller på att läsa 1793 av Niklas Natt och Dag. En spännande kriminalroman som utspelar sig i 1700 talet i Stockholm, som inte går att jämföra med dagens samhälle.