Jobba hos oss

Trevligt att du vill jobba med oss på Plåt & Ventföretagen!

Förbundsjurist till Plåt & Ventföretagen

Plåt & Ventföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för plåtslageri, ventilation och stål- & lättbyggnad. Vi representerar 920 medlemsföretag med runt 10 000 anställda. Organisationen, som är en del av Svenskt Näringsliv, finns på fem orter och har 15 anställda.

Nu söker vi en förbundsjurist.

Huvudkontoret ligger centralt beläget i vackra lokaler på Kungsbroplan 1 i Stockholm och du rapporterar direkt till chefsjuristen.

Arbetsbeskrivning
I rollen som förbundsjurist ingår juridiskt arbete i form av löpande rådgivning inom arbetsrätt, utredningar och eventuellt processer i domstol. Du företräder förbundet och medlemsföretag vid förhandlingar, lokala som centrala samt i kollektivavtalsförhandlingarna. Centrala uppdrag av branschkaraktär kan ingå. Vidare håller du utbildningar i arbetsrättsrelaterade ämnen och resor kan förekomma i begränsad utsträckning.

Vem är du
Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete inom arbetsrätt från advokatbyrå eller annan arbetstagar-, arbetsgivarorganisation. Vi tror att du dessutom har ett genuint intresse av arbetsrätt.

Arbetet är omväxlande och stimulerande och ställer mycket höga krav på självständighet, driv och engagemang. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt varför vi söker en förtroendeingivande person som har lätt för att samarbeta med andra, är lösningsorienterad och har ett diplomatiskt sätt. Som person är du ansvarstagande, serviceinriktad, prestigelös och utåtriktad. Du är en god kommunikatör och har ett pedagogiskt sätt att förmedla komplex juridik till icke jurister. Du har också lätt för att formulera dig väl i tal och skrift.

Du erbjuds
Du erbjuds ett arbete som är varierande och utmanande och där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Du erbjuds en tjänst på en trivsam, prestigelös arbetsplats där alla arbetar mot ett gemensamt mål och där det är en trivsam stämning. Tjänsten är en tillsvidareanställning med kontor i centrala Stockholm.

Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan snarast. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt telefon: 0766 – 33 14 40. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via www.jurek.se