2023-10-23

Jobbannons: Plåt & Ventföretagen söker ny vd!

I rollen som VD blir du branschens talesperson och tillsammans med dina medarbetare utvecklar du verksamheten med medlemsnytta i fokus. 

På uppdrag av styrelsen kommer du bland annat ansvara för att:

  • Tillsammans med dina medarbetare uppnå Plåt & Ventföretagens uppsatta mål
  • Arbeta med utveckling och implementering av rutiner och arbetssätt i syfte att uppnå effektivitet och medlemsnytta. 
  • Utveckla och stärka förbundets samarbete med övriga bransch- och arbetsgivarorganisationerna inom Svenskt Näringsliv.
  • Vara representant för plåt- och ventilationsbranschen inom olika påverkansarenor såsom, politik, samhälle och media etc.

Du har ledaransvar för ett 20-tal kompetenta, engagerade och självgående medarbetare som är experter inom sina ansvarsområden. I din VD-roll ingår du som adjungerad i styrelsen. Du rapporterar direkt till Plåt & Ventföretagens styrelse med ordförande i spetsen. 

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har en gedigen och väl beprövad ledarskapserfarenhet med minst tio års dokumenterad personalansvar som inkluderar, verksamhetsutveckling och förändringsledning. Hållbarhet, digitalisering och AI är viktiga frågor för vår branschs framtid, varför vi önskar att du har någon form av erfarenhet inom dessa områden. Du har en relevant akademisk utbildning gärna inom teknik, bygg, juridik eller ekonomi. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsmarknadens partsfrågor, mediehantering och påverkansarbete mot den politiska- och icke politiska arenan. Vi värdesätter också om du har branscherfarenhet inom plåt, bygg, installation eller närliggande områden. Du uttrycker dig obehindrat på engelska både i tal och skrift.

Din personlighet 

För att trivas i rollen behöver du vara en trygg, inlyssnande och förtroendegivande ledare som är en utpräglad kommunikatör. Hybridarbete är en naturlig del av verksamheten varför det är viktigt att du känner dig trygg med att leda dina medarbetare på distans. Din personlighet speglas av hög strategisk höjd med stark operativ leveransförmåga. Din snabba och faktabaserade analysförmåga ligger till grund för dina hållbara och kloka beslut och gör dig till en modern ledare. Du är dessutom en utpräglad utvecklings- och resultatorienterad ledare som trivs med att inspirera och stötta dina medarbetare. Att vara talesperson kräver att du trivs med att bygga relationer, synas i media samt leda och medverka i olika offentliga forum.

Har vi väckt ditt intresse?

I den här rekryteringen sammarbetar vi med Commitment Search. Läs mer och asök tjänsten på commitmentsearch.se.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta

  • Manne Didehvar, vd Commitment Search på 0709-62 75 10
  • Pär Bönnestig, partner Commitment Search, på 0709-25 39 91.