Kollektivavtalade försäkringar

Att ge anställda trygghet genom livet bidrar till att säkerställa bilden av dig som en attraktiv arbetsgivare. Kollektivavtalad tjänstepension och försäkring är en del som gör detta möjligt. Du som arbetsgivare får dessutom själv ett bättre rättsligt skydd vid exempelvis arbetsskador eller dödsfall på jobbet.

Avtalat finns till för dig och dina anställda

Har du kollektivavtal ska du som arbetsgivare teckna, betala och administrera tjänstepension och försäkring för dina anställda. För att du ska ha koll och kunna hålla dig uppdaterad finns Avtalat.

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkring är en paketlösning som inkluderar alla dina medarbetare och ger ett extra skydd vid;

  • tjänstepension
  • sjukdom
  • arbetsskada
  • föräldraledighet
  • arbetsbrist
  • dödsfall

Helt enkelt ett bra kompletterande skydd utöver den allmänna pensionen och de lagstadgade försäkringarna.

Avtalat hjälper dig

Avtalats hemsida hittar du det du behöver veta för att kunna administrera tjänstepensionen och det försäkringsskydd som dina anställda har via kollektivavtalet. Det finns checklistor för hur du ska hantera försäkringarna löpande och när saker händer. Det finns också information om kostnader och premier, samt det samlade försäkringsskydd som dina anställda har via jobbet.

Du kan boka in dig på ett webbinarium för att lära dig mer eller ta kontakt med Avtalats kundservice. Du kan även anmäla dig till Avtalats nyhetsbrev för arbetsgivare. Möjligheten finns också att boka ett digitalt möte där informationen anpassas efter behoven på din arbetsplats.

Besök avtalat.se

Olika försäkringsbolag

De kollektivavtalade försäkringarna för arbetare tecknas hos Fora och för tjänstemän hos både Fora och Collectum.

Läs mer på Avtalats hemsida