2024-05-02

Arbete pågår för plåtslagarutbildning i Västerås

Den 3 maj är det ett historiskt möte mellan medlemsföretagen i Västerås, politiker och representanter från vuxenutbildningarna.

I Västerås har Plåtslagarutbildningen varit nedstängd i flera år. Den förra lokalen och utrustningen har funnits kvar men stått oanvända. Plåt & Ventföretagen har tillsammans med Plåt & Ventbyrån och Byggnads uppvaktat Västerås kommun och politiker för att belysa problematiken med att utbildningen lagts ner.

Vi har fått en bra respons från Roger Haddad (L) som efter sin medverkan på kongressen hjälpt oss att lyfta problematiken med brist på utbildning för både plåtslagare och ventilationsmontörer i Västerås. 

Nu ska Plåt & Ventföretagen tillsammans med flera aktiva företag i Västerås med omnejd sätta press på kommunen att åter igen bedriva utbildning för plåtslagare och ventilationsmontörer. 

I början på maj har vi vårt första möte med Västerås rektor för vuxenskolan Jari Salmijärvi och Roger Haddad. Det känns verkligen spännande och vi är optimistiska om att vi har utbildningar inom våra branscher i Västerås inom en snar framtid.

Medverkande företag på mötet är: Företagen som medverkar är Els-Marie Jantin från Jantins Plåt, Mickael Ståhl från SG Bleck & Plåt, Johan Jägervall, Jägervall Bleck & Plåt samt Henrik Zetterdahl. Från Arboga Kungsör Plåt & Vent.

Med på mötet är även Plåt & Ventbyrån och Byggnads.