2024-01-09

Uppmärkning till Foras månadsrapportering

Fora går över till månadsrapportering av de kollektiv­avtalade försäkringarna för arbetare. Det innebär månatlig löne­­rapportering, fakturering och överföring av pensions­premier till arbetares pensions­bolag.

Från och med första kvartalet i 2024 ska arbetarnas löner rapporteras varje månad till Fora. Dessutom införs en ny uppmärkning av arbetarna som för Plåt- och Ventilationsavtalets del är: FOK300881 Arbetare - Kollektivavtal Plåt- och Ventilationsavtalet.

En faktura på den verkliga kostnaden kommer att skickas varje månad. Om du vill veta mer om vad detta innebär för dig som arbetsgivare så kan du läsa mer på Foras hemsida här: Tolv är bättre än en. Där finns information om bland annat syftet med övergången, hur lönerapporteringen och faktureringen påverkas och hur den nya uppmärkningen av de anställda ska ske.

Fora har också att arrangera ett antal webbinarium under hösten för arbetsgivare där lättillgänglig information har getts. Dessa går att se i efterhand här. Det finns även planerade webbinarium under januari och februari, så passa på och anmäl dig till dessa. Se tider och anmäl dig här.